Przepyszny, lekki serniczek z kawałkami kakaowego ciasta – idealny deser na cieplejsze dni! Serniczek tak puszysty, że przypomina trochę ptasie mleczko. Oczywiście można wrzucić inne dodatki lub robić po prostu bez niczego!
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego – zmielonego
- 50 g miekkiego masła
- 250 g ricotty
- 300 g jogurtu kokosowego – może być gęste mleczko
- 3 łyżki żelatyny
- słodzidło do smaku wedle uznania – u mnie kropelki Nicks karmelowe – waniliowe też będą ok
Przygotowanie:
- Zmiel twaróg jeśli nie jest gładki, kremowy i połącz z ricottą oraz miękkim masłem, odstaw.
- Rozpuść żelatynę w odrobinie ciepłego mleczka lub wody – może być w kąp-ieli wodnej. Połącz z całym jogurtem lub mleczkiem.
- Połącz oba kremy, osłodź wedle uznania i przelej do formy wyłożonej papierem. Dodaj co chcesz – ja wrzuciłam kawałki ciasta z poprzedniego przepisu na lekko stężałą masę. Linkuję na dole. Mogą być inne dodatki jak orzeszki, owoce, inne ciasto lub może pokruszone biszokpty (przepis) na spód.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

