Coś co powstało w zasadzie dzięki jednej z moich obserwatorek, która do serniczka jogurtowego zapomniała dodać jogurtu! Dopieściłam więc to wybrakowane co jej smakowało i wyszedł przepyszny przebiszkopt, w którym absolutnie nie czuć mąki kokosowej! No hit! Do tej totalnie niewiele kalorii! Nie tylko na keto! Lekkie, puszyste!


Smakowało? Możesz postawić mi wirtualną kawkę! Nawet najmniejsza to 6 jaja do ciasta 🙂 www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Składniki:
- 40 g mąki kokosowej
- 60 g budyniu waniliowego bez dodatku cukru
- ok. 150 ml ciepłej wody
- 5 dużych jaj
- 60 g erytrytolu – użyłam w pudrze
- opcjonalnie kawałki czekolady jak u mnie – mogą być też owoce takie, które nie puszczą dużo wody np. jagody (dodalam ok. 40 g czekolady0
Przygotowanie:
- Mąkę kokosową zalej wodą i wymieszaj – ma powstać dosyć luźny, ale niezbyt rzadki „budyń”. Odstaw do przestudzenia.
- Ubij białka z erytrytolem. Odstaw.
- Do oddzielnej miski przerzuć to kokosowe, dodaj żółtka, budyń i wymieszaj.
- Połącz obie masy mieszając po prostu łyżką.
- Piecz około 40 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
- Przed wyjęciem zostaw w wyłączonym piekarniku na kilka minut, następnie uchyl lekko drzwiczki. Niech nie opadnie za mocno 🙂
Ps. myślę, że można dodać z 10-20 g inuliny dla zwiekszenia gęstości i wsparcia brzuszka 🙂
NOWA UDOSKONALONA RECEPTURA: (*SKÓRKA NA ŚWIEŻO JEST TYLKO KRUCHA) – CIASTO TEŻ TROSZKĘ BARDZIEJ BISZKOPTOWE – MNIEJ WILGOTNE


użyj 100 ml wody i 50 ml oleju MCT 🙂 reszta bez zmian. Wlałam do kokosowej mniej wody i po zamieszaniu dodałam olej. Po przestudzeniu żołtka i dalej jak w oryginale 🙂
Przepraszam za słabe zdjęcia – ta wersja była testem i robiłam w gości do przyjaciół – nie było opcji zrobienia lepszych zdjęć. Dałam też większe kawałki czekolady – co na świeżo dało efekt 7daysa 🙂

Dodawaj proszę informację o wielkości formy w której pieczesz 🙁 świetne przepisy ale wielkość formy ma znaczenie, żeby dopasować ilość składników i czas pieczenia..
Hej.
Jaki rozmiar blaszki użyłaś?
15×20 i mała keksówka
Sylwia przebisxkopt pycha ♥️dziękuję że Jesteś i dzielisz się z nami a my mozemy to zrobić i zasmakować