Bajaderki Piernikowe bez Cukru Przepis na Czekoladowe Kulki Mocy z Soft Borwnie i Bezglutenowych Pokruszonych Biszkoptów Korzennych Keto Low Carb

Ciastka bajaderki znane jako „przegląd lodówki” należą do moich ulubionych. To z mojego soft brownie podkręconego przyprawami korzennymi powstały rok temu najlepsze kulki piernikowe. Tym razem do środka powędrowały pokruszone ciasteczka z ostatnich przepisów z bloga. Połączenie przeidealne!

 

Wystarczy, że zrobisz soft brownie, poczekasz aż przestygnie – zblendujesz je na krem i dodasz do śordka pokruszone biszkopty lub te moje korzenne ciastka bez cukru z ostatniego przepisu. Ja do brownie dodałam jeszcze ok 200 g dżemu jabłkowego bez cukru. Może być mniej, może być inny smak. Dowolność

 

Składniki na ciasto:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g masła
  • 50 g  czekolady
  • 4 jaja
  • 4 łyżki erytrytolu (też zależy jak lubisz – do smaku)
  • 2 łyżki kakao ciemnego

20 g mąki bambusowej

Składniki na ciasteczka:

  • 2 jaja
  • 20 g budyniu waniliowego/ śmietankowego bez  cukru
  • 2 łyżki erytrytolu
  • Pół łyżeczki pdp
  • 8 łyżek  mąki migdałowej
  • 2 łyżki przyprawy „do kawy” korzennej
  • 2 łyżki oleju mct

(nie wykorzystałam wszystkich)

Składniki na polewę:

  • 80 g czekolady
  • 40 g masła
  • szczpyta przyprawy korzennej

Składniki na soft brownie i przygotowanie znajdziesz tutaj:

Przpies na Soft Brownie

Ciasteczka korzenne:

Ciasteczka Korzenne do Bajaderek

Możesz użyć biszkoptów:

Przepis na Biszkopty Bezglutenowe Przeketonowej

Najlepiej przygotować zarówno ciasteczka jak i brownie dzień wcześniej. Ciasteczka będą odrobinę „wysuszone” a brownie mniej wilgotne i łatwiejsze do uformowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *