Zbliża się lato czyli czas obfitości w sezonowe owoce. Będziemy jeść truskawki, maliny, jagody, jabłka i wiele innych owoców, które wpisują się w makro diety niskowęglowodanowej. Wiele osób w tym czasie woli korzystać z tych doroci pełnymi garściami i przechodzi na low carb. Tak czy siak w okresie letnim możemy sobie pozwolić na nieco więcej węglowodanów z owoców i warzyw. Sprawdź mój pomysł na keto racuchy.
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki izolatu białka serwatkowego / mąki migdałowej
- Masło do smażenia
- + Jabłuszko (u mnie mała papierówka)
- (opcjonalnie słodzidło i cynamon)
Przygotowanie:
- Ubij białka i dodaj żółtka i mąkę lub białko, wymieszaj.
- Wylej masę na środek patelni i ułóż plastry jabłka (opcjonalnie posyp cynamonem).
- Smaż pod przykryciem przez kilka minut i jeszcze chwilę bez pokrywki.
- Jeśli góra nie będzie odpowiednio ścęta to przewróć delikatnie i dodając odrobinę masła podsmaż dosłownie chwilę, by ściąć górę.
Przepis pochodzi z letniego ebooka. Możesz go zamówić pisząc na przeketosylwia@spoko.pl
To moje uzależnienie śniadaniowe od kilku tygodni! 😘🤩
Robiłam, przepyszne ♡
Dla mnie ketonowca i mojego syna bezglutenowca są rewelacyjne. Robimy je przynajmniej raz na tydzień. Syn zachwycony ja również. Polecamy
Smak dzieciństwa 😍 Super przepis, podzieliłam się z osobami nie keto i każdy zajadał aż miło 🙂
Uwielbiam racuszki, wszystkim smakują i tym na keto jak rownież tym na węglach.
Przepis wygląda obiecująco.
Muszę wypróbować.
Podzielisz się namiarem na dobry izolat białka ?
Ja używam z Beketo. Są słodzone erytrytolem. Na hasło PRZEKETONOWA w koszyku w ich sklepie masz darmową dostawę. Używam głównie francuskiej wanilii.
Pozwoliły mi przetrwać dietę i przygotowanie do kolonoskopi. Było lekko i smacznie i bez węgli 🤩
Znamy i lubimy 🙂