Ciasto Chałka z Cukinii Lekka Bułeczka Nie Tylko Keto Redukcja Adaptacja Niskowęglowodanowe Fit Bezglutenowe Zdrowe

Chałka bambusowa już ma wielu fanów – czas na warzywne wersje. Tym razem przemyciłam cukinię. Lekka, wilgotna keto bułka! Idealna tak po prostu lub do smarowania dżemem lub innym kremem! Słodki posiłek może być zdrowy i wartościowy!

 

Skladniki:

  • 140 g musu z cukinii
  • 120 g mascarpone
  • 10 g oleju mct – może być ze słoika miękki/płynny kokosowy
  • 7 jaj
  • 50 g budyniu waniliowego
  • 50 g błonnika bambsuowego
  • 40 g erytrytolu
  • 40 g inuliny z cykorii

Przygotowanie:

  1. Obierz cukinię, jeśli ma pestki to je usuń. Następnie zblenduj na mus.
  2. Rozpuść mascarpone, dodaj olej kokosowy.
  3. Połącz z musem z cukinii, żółtkami oraz sypkimi składniki z wyjątkiem erytrytolu.
  4. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  5. Połącz obie masy na wolnych obrotach.
  6. Przelej do formy i piecz około 30 minut w 160 stopniach. Wyszły mi dwie keksówki.

 

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *