Blok Czekoladowy Keto bez Cukru Przepis bez Mleka w Proszku

Jak dla mnie blok czekoladowy jeszcze lepszy niż tradycyjny. Dodatek biszkoptów bezglutenowych z mojego przepisu sprawia, że można użyć zdecydowanie mniej mleczka kokosowego w proszku do zagęszczenia…a w zasadzie można i bez!

Składniki:

  • 250 g mascarpone (małe opakowanie)
  • 40 g czekolady
  • 100 g mleka kokosowego w proszku / można pominąć jeśli będzie dużo biszkoptów!
  • pokruszone biszkopty z mojego przepisu
  • słodzidło wedle uznania

 

Przygotowanie:

  1. Rozpuść serek mascarpone podgrzewając lekko nieustannie mieszając.
  2. Wyłącz palnik i dodaj czekoladę, mieszajac aż się połączy w jednolity krem.
  3. Wsyp mleczko kokosowe i zamieszaj lub po prostu same biszkopty skruszone mniej lub bardziej 🙂
  4. Wylej do formy wyłożonej papierem i wstaw do lodówki do schłodzenia na kilka godzin.

*zamiast mascarpone możesz użyć gęstego mleczka kokosowego – Na pewni będzie taka wersja i dokładne proporcje zapiszę! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *