Chleb Lniano Bambusowy Przepis na Keto Pieczywo Low Carb Bezglutenowe

Przpies na chlebek, który miał być eksperymentem, a wyszedł od razu, Oczywiście to ten z tych wilgotnych, natomiast nie jest jak to bywa w takich przypadkach chlebków keto.

Składniki:

  • 100 g mascarpone
  • Łyżka smalcu
  • 30 g błonnika bambusowego
  • 3 łyżki mąki lnianej / może być zmielone siemię lniane
  • 5 łyżek inuliny
  • Pół łyżeczki soli
  • 5 jaj
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia – można pominąć

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone delikatnie podgrzewając nieustannie mieszając. Dodaj smalec, wymieszaj i odstaw.
  2. Dodaj mąkę lnianądo masy z pkt 1, wymieszaj i odstaw.
  3. Połącz wszystkie składniki razem poza białkami jaj.
  4. Ubij białka na sztywną pianę i powoli mieszając połącz z resztą.
  5. Piecz około 30 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.
  6. Wyjmij z foremki i piecz przez jeszcze ok 10-15 minut.

1 Comments on “Chleb Lniano Bambusowy Przepis na Keto Pieczywo Low Carb Bezglutenowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *