Ptasie Mleczko Bez Cukru o Smaku Snickersa Fit Deser Keto Low Carb

Przepis na deser, który chyba kochają wszyscy! Ptasie mleczko, ale inne od tego sklepowego – delikatne, rozpływające się, pełne smaku. Zamiast polewy czekoladowej jest czekolada zatopiona w mleczku. Orzechowa chmurka w objęciach czekoladowej również chmurki obsypana startą czekoladą dla urozmaicenia doznań!

 

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego (całość wraz z wodną częscią)
  • 200 g serka śmietankowego „kanapkowego” (może być również mascarpone – ale wtedy będzie około 2x więcej kalorii)
  • 1,5 – 3 łyżki żelatyny (jeśli lubisz bardziej kremowe i nie musi się dać chwytać dobrze w ręce a może być jedzone sztućcami to 1,5-2 łyżki)
  • 80 g masła orzechowego
  • 90 g czekolady
  • słodzidło wedle uznania – u mnie syrop Good Good karmelowy z ketosklepu
  • odrobina soli morskiej

Przygotowanie:

  1. Podgrzej mleczko kokosowe aby rozpuścić w nim żelatynę.
  2. Dodaj serek i mieszając rozpuść. Zbleduj na gładki krem.
  3. Podziel na dwie części – do jednej wrzuć 80 g czekolady i mieszając rozpuść. Osłodź wedle uznania i w zależności od poziomu słodyczy czekolady.
  4. Do drugiej części dodaj masło orzechowe kremowe i sól morską. Słodziło wedle uznania.
  5. Po przestudzeniu przygotuj naczynie: u mnie ceramiczna foremka 14×21 cm wyłożona papierem do pieczenia i wylej pół czekoladowej masy. Schowaj do lodówki na 10 minut aż stężeje lekko.
  6. Wylewaj powoli orzechową część i znów wstaw do lodówki na 10 minut.
  7. Na koniec wylej resztę czekoladowej masy równomiernie na górę. Zetrzyj na tarce resztę czekolady na górę.
  8.  Wstaw do lodówki. Po około 20 minutach już powinno być gotowe.

 

 

19 Comments on “Ptasie Mleczko Bez Cukru o Smaku Snickersa Fit Deser Keto Low Carb

  1. Ojjj po ostatnim ptasim mleczku czekoladowym jestem zachwycona więc to na pewno też u mnie zagości <3

  2. Wygląda obłędnie ta pianka i jakie kolory🤩mniami. Chyba nie pozostaje nic tylko zrobić🙃

  3. Ptasie mleczko obłędne 👌 jest moim faworytem jak blok czekoladowy na bazie mleka kokosowego w proszku 🥰 polecam wszystkim spróbować i robić, robić robić

  4. Właśnie się chłodzi, ale już po oblizaniu szpatułek wiem, że będzie kolejna petarda 😍

  5. Robiłam w miseczce i jest wspaniałe ❤️ Przypomina legumine mojej babci, cudowny smak dzieciństwa 🙂

  6. Hej a jaką czekoladę dajecie bo coś za jasna jak na gorzką😊 co u moich nie przejdzie
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *