Sernik z Rabarbarem Delicja Sernikowa z Galaretką Rabarbarową Lekki Keto Serniczek Fit Low Carb Ciasto bez Cukru

Przepyszny sernik z rabarbarową galaretką w czekoladzie bardzo prosty w przygotowaniu. Nie potrzebujesz nawet ubijać jaj. Proste składniki, szybka robota. Bez cukru, bez glutenu. Idealny do letniej kawki!

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 200 g serka „kanapkowego” śmietankowego
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 4 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 60 g budyniu waniliowego bez dodatku cukru
  • opcjonalnie kropelki waniliowe Nicks

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki – oczywiście twaróg powinien być zmielony na gładki krem. Użyłam ręcznego blendera do wymieszania również z resztą.
  2. Przelej do formy wyłożonej papierem i piecz ok. 25-30 min w 150 stopniach. U mnie blaszka: 30×10 cm

Składniki na galaretkę:

  • ok. 200 g rabarbaru
  • ok. 100 ml wody +/-
  • 7 g galaretki truskawkowej – użyłam Celiko

Przygotowanie galaretki:

  1. Pokrój rabarbar, zalej wodą i podgrzewaj mieszając aż zmięknie. W razie potrzeby dolej wody.
  2. Zblenduj na gładki krem i wsyp galaretkę, zamieszaj i osłodź wedle uznania. Odstaw do przestudzenia.

Z sernika po przestudzeniu ścięłam „skórkę” i na to ułożyłam galaretkę. Po schłodzeniu w lodówce pokroiłam na kostkeczki i polałam czekoladą 🙂 Czekolada rozpuszczona z odrobiną wody i żelatyny. Może być po prostu czekolada roztopiona w kąpieli wodnej lub z odrobiną masła.

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *