Przepis na Miękkie Pierniczki Czekoladowe Piernikowe Delicje Bezglutenowe bez Cukru Pierniki Keto Low Carb Fit Ciua

Pierniki w wersji czekoladowej. Tutaj w wersji delicji, ale można bez dżemu i polewy. Mocno czekoladowe, miękkie pierniczki. Bez przyprawy korzennej mogą być po prostu czekoladowymi ciastkami bez cukru 🙂

Składniki na pierniki:

  • 3 jaja
  • 20 g budyniu waniliowego/ śmietankowego bez cukru
  • 2 łyżki erytrytolu
  • Pół łyżeczki pdp
  • 8 łyżek mąki migdałowej
  • 2 łyżki przyprawy „do kawy” korzennej
  • 1 łyżka oleju mct
  • 40 g czekolady – użyłam ciemnej bez cukru

Przygotowanie:

  1. Rozpuść czekoladę z olejem MCT, odstaw.
  2. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  3. Dodaj budyń w proszku do białek i zmiksuj dokładnie.
  4. Wyłącz mikser, dodaj mąkę migdałową i żółtka i wymieszaj już łyżkąą. Na koniec dodaj czekoladę z olejem, przyprawę korzenną i pdp.
  5. Układaj łyżką ciasto lejąc powoli na środek  – nie rozprowadzaj. Pozostaw pomiędzy ciasteczkami wolne przestrzenie.
  6. Piecz około 5-6 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.

Przepis na domową galaretkę i polewę znajdziesz PRZEPISIE NA DELICJE z poprzednich wpisów. Tutaj dałam po prostu dżem wiśniowy, był gęsty. Polewa jak w delicjach 🙂 do polewy też dodałam szczyptę tej przyprawy.

Przyprawa korzenna użyta do przepisu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *