Muffiny Jajeczne z Tuńczykiem jak Kotlety Keto Śniadanie Przepis bez Mięsa

Przepis na muffiny jajeczne z tuńczykiem, które smakują wręcz jak kotlety jajeczne. Idealne na śniadanie, na jedzenie na wynos, do pracy, szkoły lub nawet na obiad z ulubioną sałatką. Pyszne, wilgotne – do jedzenia nawet bez sosu. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Wygodny posiłek na wynos lub do zrobienia dzień wcześniej 🙂

Składniki na 7 muffinek:

  • 3 jaja
  • puszka tuńczyka – u mnie Pan do Mar z e-superfood.pl 120 g razem z sosem własnym
  • 100 g serka Capri typu włoskiego / w Biedronce on się nazywa „Capreggio”
  • 50 g papryki
  • cebula 1/4 główki
  • 2 łyżki oliwy (u mnie taka z chilli też z tego sklepu, gdzie kupuję ryby
  • sól, pieprz, ulubione zioła

Przygotowanie:

  1. Kroimy w kostkę cebulę i paprykę.
  2. Mieszamy razem wszystkie składniki: jaja, warzywa, serek skruszony/połamany, oliwę i zioła.
  3. Przelewamy do foremek na muffinki i pieczemy 25 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Sugerowane porcje: 2 z dodatkami lub same 🙂

Kcal wszystkich muffin: ok 811, jedna: 115,8

makroskładniki na 100 g T: 7,4 B: 7,16 Wn: 1,1

8 Comments on “Muffiny Jajeczne z Tuńczykiem jak Kotlety Keto Śniadanie Przepis bez Mięsa

  1. Te muffiny są rewelacyjne, przepyszne 🥰.
    Idealnie nadają się zarówno jako śniadanie, przekąska, a i do obiadu jako kotlety też będą ok.

  2. Zrobiłam je w następny weekend po wrzuceniu przez Ciebie przepisu i mogę stwierdzić, że czas działa na ich korzyść, bo pięknie je „scala” – coś jak kotleciki mielone na następny dzień. Rozeszły się w mig, a zasmakowały w nich nawet małe dzieciaczki, więc to chyba najlepsza rekomendacja 😊

  3. Uwielbiam serek carpregio – z tuńczykiem połączenia nie probowałam, brzmi ciekawie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *