Ciasto z Kruszonką bez Cukru Bezglutenowe Keto Low Carb z Truskawkami i Domowym Budyniem

Połączenie mojego ostatniego serniczka – tym razem z owocami – z kruszonką – kruszonką z przebiszkopcików, które poszły również na spód. Dwa przepisy już przez was sprawdzone – ciasto na przewypasie…wbrew pozorom nie jest takie pracochłonne na jakie wygląda!

 

 

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

 

Do spodu użyłam przebiszkopcików – poszły również pokruszone na samą górę – szczerze: to najlepsza keto kruszonka jaką używałam do ciasta!

 

Przepis na Przebiszkopciki

2. Na biszkopciki wylej masę serniczkową z ostatniego przepisu: *pieczemuy dokładnie jak w przepisie ok 40 minut.

Przepis na Lekki Serniczek Jogurtowy

3. Przepis na domowy budyń bez cukru:

Składniki:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g masła
  • kropelki Nicks do osłodzenia

Przygotowanie:

1. Rozpuść mascarpone podgrzewając na małym ogniu nieustannie mieszając.

2. Zdejmij z palnika i dodaj masło, wymieszaj do rozpuszczenia. Osłodź wedle uznania do smaku.

3. Odstaw do przestudzenia – wylej na przestudzone ciasto i wstaw do lodówki na ok, godzinkę.

 

4. Warstwa z owocami lub musem/dżemem z owoców – po prostu. Ja zblendowałam truskawki po prostu.

5. Kruszonka: po prostu pokruszone biszkopciki 🙂

 

*jeśli dajesz całe owoce to budyń daj po owocach 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *