Połączenie mojego ostatniego serniczka – tym razem z owocami – z kruszonką – kruszonką z przebiszkopcików, które poszły również na spód. Dwa przepisy już przez was sprawdzone – ciasto na przewypasie…wbrew pozorom nie jest takie pracochłonne na jakie wygląda!
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Do spodu użyłam przebiszkopcików – poszły również pokruszone na samą górę – szczerze: to najlepsza keto kruszonka jaką używałam do ciasta!

2. Na biszkopciki wylej masę serniczkową z ostatniego przepisu: *pieczemuy dokładnie jak w przepisie ok 40 minut.

3. Przepis na domowy budyń bez cukru:
Składniki:
- 250 g mascarpone
- 80 g masła
- kropelki Nicks do osłodzenia
Przygotowanie:
1. Rozpuść mascarpone podgrzewając na małym ogniu nieustannie mieszając.
2. Zdejmij z palnika i dodaj masło, wymieszaj do rozpuszczenia. Osłodź wedle uznania do smaku.
3. Odstaw do przestudzenia – wylej na przestudzone ciasto i wstaw do lodówki na ok, godzinkę.
4. Warstwa z owocami lub musem/dżemem z owoców – po prostu. Ja zblendowałam truskawki po prostu.
5. Kruszonka: po prostu pokruszone biszkopciki 🙂
*jeśli dajesz całe owoce to budyń daj po owocach 🙂