Nie kupuj! Zrób samodzielnie przepyszne i ekspresowe kosteczki, które dodadzą energii i zaspokoją ochotę na słodkie! Przepis na domowe michałki – smak, który uwielbiają prawie wszyscy! Bezcukrowe, bezglutenowe a do tego wysokobiałkowe!
Składniki:
- 160 g masła orzechowego – u mnie z kawałkami orzeszków
- 60 g czekolady – dałam ciemną, możesz zrobić miks ciemnej z mleczną z przewag,ą tej pierwszej
- 30 g masła
- 50 g izolatu białkowego – u mnie czekoladowy – może być wanilia lub naturalny
- 60 g mąki z orzechów arachidowych
- *opcjonalnie – kropelki Nicks karmelowe
Przygotowanie:
- Wrzuć do rondelka masło, masło orzechowe i rozpuść razem delikatnie podgrzewając, mieszając. Dorzuć rozdrobnioną czekoladę, mieszaj jeszcze chwilę – możesz wyłączyć kuchenkę – powinna się rozpuścić w ciepłym kremie (możesz rownie dobrze wszystko razem rozpuścić w kąpieli wodnej).
- Dodaj sypkie składniki i opcjonalnie słodzidło i wymieszaj dokładnie.
- Przełóż do formy wyłożonej papierem. Poczekaj aż przestygnie i wstaw do schłodzenia do lodówki. Po wyciągnięciu możesz pokroić na kosteczki.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.