Keto Pączki z Cukinii Czekoladowe Zdrowe Donuty Pieczone Bezglutenowe Bez Cukru Fit Low Carb

Pączki z cukinii wersja czekoladowa. To te z tych mniej wilgotnych. Najlepiej smakują przestudzonme, schłodzone. Kolejny pomysł na przemycenie nieco więcej wartości odżywczych w cieście. Zdrowe i smaczne!

Składniki:

  • 140 g startej i zblendowanej na mus cukinii bez skóry
  • 20 g masła
  • 60 g ciemnej czekolady bez cukru
  • 30 g mąki bambusowej
  • 30 g izolatu białka czekoladowego
  • 4 jaja
  • 30 g erytrytolu
  • 20 g inuliny – można pominąć
  • szczypta proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1.  Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj masło, zamieszaj aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
  2. Do czekoladowo maślanej masy dodaj mus z cukinii, sypkie składniki z wyjątkiem erytrytolu i żółtka jaj, wymieszaj dokładnie i odstaw.
  3.  Ubij białka z erytrytolem na sztywno.
  4. Połącz obie masy na wolnych obrotach.
  5. Przelej do foremek i piecz około 25 minut w 160 stopniach *bez termoobiegu.

Polewa to rozpuszczone 3 cukierki toffee z Beketo bez cukru z ok. 40 ml wody i ok. 60 g białej czekolady – rozpuściłam w kąpieli wodnej. Dla dekoracji na górze jeszcze starty tofik bez cukru i odrobina czekolady białej bez cukru.

 

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *