Tort Tiramisu bez Cukru Przepis na Biszkopt Bezglutenowy z Mąki Migdałowej Keto Low Carb

Tort tiramisu z nowym przepisem na biszkopt! Zrobilam sobie z okazji 4 urodzin bloga – lekki, puszysty, rozpływający się w ustach! Dziękuję, że jesteś i korzystasz z bloga i mogę działać już przez 4 lata!

Składniki na biszkopt:

  • 6 jaj
  • 60 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 6 łyżek mąki migdałowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek erytrytolu

forma u mnie o średnicy 15 cm.

Przygotowanie:

  1. Ubij białka z erytrytolem na sztywną piąnę.
  2. Dodaj budyń w proszku i zmiksuj dokładnie.
  3. Po wyłączeniu miksera dodaj pozostałe składniki i wymieszaj już łyżką.
  4. Piecz około 22 minuty w 150 stopniach z termoobiegiem.

Składniki na krem:

Przygotowanie:

  1. Miksuj żółtka z inuliną do uzyskania kremowego koglu moglu.
  2. Zblenuj razem z mascarpone i osłodź kropelkami do smaku.

Poza tym: pół szklanki mocnej kawy do nasączenia biszkopta – ja nasączyłam ten na dole i ten na górze z obu stron.

 

 

 

Jeśli lubisz moje przepisy i chcesz postawić mi urodzinową kawę to tutaj można wesprzeć twórczość: www.buycoffee.to/przeketonowa

 

Krople słodzące ze stewią

zamawiając w tym sklepie z kodem: PRZEKETONOWA wspierasz moją twórczość

2 Comments on “Tort Tiramisu bez Cukru Przepis na Biszkopt Bezglutenowy z Mąki Migdałowej Keto Low Carb

  1. Oooo na to czekałam. Wygląda pysznie.
    Na pewno wypróbuję i pewnie jak zawsze będzie przepyszne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *