Pizzerinki Bezglutenowe Przepis Keto Low Carb Tylko 4 Składniki Plus Dodatki Ekspresowe

Mega szybkie i proste pizzerinki – smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz zrobić również jedną dużą i pokroić na kawałki. Zrobisz je w mniej niż 15 minut! Bez efektu spalonego sera i beż użycia mąki migdałowej!

 

Składniki:

  • 100 g sera cheddar tartego
  • 80 g sera mozarella tarego
  • 3 jaja
  • 2  łyżki mąki bambusowej
  • dodatki jak lubisz – u mnie ok. 60 g papryki kolorowej i 40 g cebulki pokrojonej w kostkę
  • oczywiście przyprawy – sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki i ułóż całą masę lub jej części tworząc „mini” pizze zachowując odstępy – mi wyszło 8 sztuk.
  2. Piecz około 8 minut (lub dłużej w zależności od możliwości piekarnika) w 150 stopniach z termoobiegiem do lekkiego zarumienienia – delikatnie – nie chcemy spalić sera i mieć gorzki smak 🙂
  3. Wyłącz piekarnik i już posmaruj odrobiną passaty pomidorowej/ketchupu bez cukru (polecam z ketosklepu z ksylitolem) i na to jeszcze szczyptę sera – sam się rozpuści.

Film z przygotowania znajdziesz na moim profilu na Instagramie i Facebooku 🙂

Ps. jeśli zechcesz dodać boczek – dodaj ciut więcej błonnika bambusowego – już tom ciasto ma s-poro tłuszczu i odrobinę „siknie” nim przy pieczeniu.

 

21 Comments on “Pizzerinki Bezglutenowe Przepis Keto Low Carb Tylko 4 Składniki Plus Dodatki Ekspresowe

  1. Piekłam dłużej bo w 8 minut to niestety jeszcze pływały:( ale dałam trochę więcej stopni i kilka minut dłużej i wyglądają pysznie

    • Jasne 🙂 Ja zawsze piszę – magiczne „około”, bo każdy piekarnik różnie grzeje. U mnie już po 6 były rumiane, ale też piekarnik był rozgrzany po innym wypieku 🙂

  2. Pycha. Właśnie zrobiłam -od razu dwie porcje (jutro wlecą do pracy) – no wyszły ekstra.

  3. I właśnie ostatnio takie coś za mną chodziło 😍 świetne do zabrania do pracy 🥰

  4. Genialne, przepyszne. Zajadała się cała rodzina. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Musiałam piec w wyższej temperaturze, ale to zapewne kwestia piekarnika.

  5. Idealne, moje pojechały ze mną w daleka drogę;)
    Bardzo szybki i łatwy przepis, gorąco polecam.

  6. Polecam,

    Ekspressowa przekąska 🙂

    Ja poza cebulka i boczkiem dodaje jeszcze Salami na górę.

    Przepis petarda 🙂

    Dziękuję za pomysł!!!

  7. Są rewelacyjne . Dziś robie zaś bo dzieciaki mi żyć nie dają. Oni chcą pizzerynki na tym puszystym cieście a dodam że jajek nie chcą jesc 🤣😂 a tu są jajka i wiedza😂I chcą jesc

  8. Pychotka – nawet dzieci jedzą ze smakiem 🙂
    Szybkie w przygotowaniu, dobre i na ciepło i ma zimno. Idealne do pracy i szkoły 👏

  9. Nooooo dziewczyno😍😍 zrobiłaś mi jedne z lepszych śniadań, wrzuciłam cebulkę i szynkę😉 bardzo dziękuję, będziemy często korzystać z tego przepisu 😘😘

  10. Proste, szybkie i smaczne. Takie jak lubię. U mnie z dodatkami na wierzchu pepperoni, pieczarek i papryki.

  11. Petarda! Smakuje jak zwykła. U nas tylko z cebulą, bo mi dziecko paprykę zjadło, ale przyprawy też robią robotę! Następna będzie z pieczarkami 🙂

  12. Super,polecam prosty szybki przepis,gdzie składniki przeważnie zawsze są w domu.Zrobilam w formie silikonowej.
    Polecam!!!

  13. Rewelacja! Wszyscy się zajadają, a mąż pyta kiedy znów będą te pyszne placuszki 😁

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *