Mega szybkie i proste pizzerinki – smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz zrobić również jedną dużą i pokroić na kawałki. Zrobisz je w mniej niż 15 minut! Bez efektu spalonego sera i beż użycia mąki migdałowej!
Składniki:
- 100 g sera cheddar tartego
- 80 g sera mozarella tarego
- 3 jaja
- 2 łyżki mąki bambusowej
- dodatki jak lubisz – u mnie ok. 60 g papryki kolorowej i 40 g cebulki pokrojonej w kostkę
- oczywiście przyprawy – sól, pieprz
Przygotowanie:
- Wymieszaj wszystkie składniki i ułóż całą masę lub jej części tworząc „mini” pizze zachowując odstępy – mi wyszło 8 sztuk.
- Piecz około 8 minut (lub dłużej w zależności od możliwości piekarnika) w 150 stopniach z termoobiegiem do lekkiego zarumienienia – delikatnie – nie chcemy spalić sera i mieć gorzki smak 🙂
- Wyłącz piekarnik i już posmaruj odrobiną passaty pomidorowej/ketchupu bez cukru (polecam z ketosklepu z ksylitolem) i na to jeszcze szczyptę sera – sam się rozpuści.
Film z przygotowania znajdziesz na moim profilu na Instagramie i Facebooku 🙂
Ps. jeśli zechcesz dodać boczek – dodaj ciut więcej błonnika bambusowego – już tom ciasto ma s-poro tłuszczu i odrobinę „siknie” nim przy pieczeniu.
Wygladaja smakowicie😍. Przepis zapisany napewno wypróbuje ⚘️⚘️
Piekłam dłużej bo w 8 minut to niestety jeszcze pływały:( ale dałam trochę więcej stopni i kilka minut dłużej i wyglądają pysznie
Jasne 🙂 Ja zawsze piszę – magiczne „około”, bo każdy piekarnik różnie grzeje. U mnie już po 6 były rumiane, ale też piekarnik był rozgrzany po innym wypieku 🙂
Pycha. Właśnie zrobiłam -od razu dwie porcje (jutro wlecą do pracy) – no wyszły ekstra.
I właśnie ostatnio takie coś za mną chodziło 😍 świetne do zabrania do pracy 🥰
Genialne, przepyszne. Zajadała się cała rodzina. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Musiałam piec w wyższej temperaturze, ale to zapewne kwestia piekarnika.
Fajny przepis, szybki, będę się jutro w pracy zajadać 🤭🫣
Idealne, moje pojechały ze mną w daleka drogę;)
Bardzo szybki i łatwy przepis, gorąco polecam.
Robię co drugi dzień teraz 🙂
Polecam,
Ekspressowa przekąska 🙂
Ja poza cebulka i boczkiem dodaje jeszcze Salami na górę.
Przepis petarda 🙂
Dziękuję za pomysł!!!
Są rewelacyjne . Dziś robie zaś bo dzieciaki mi żyć nie dają. Oni chcą pizzerynki na tym puszystym cieście a dodam że jajek nie chcą jesc 🤣😂 a tu są jajka i wiedza😂I chcą jesc
Pychotka – nawet dzieci jedzą ze smakiem 🙂
Szybkie w przygotowaniu, dobre i na ciepło i ma zimno. Idealne do pracy i szkoły 👏
Nooooo dziewczyno😍😍 zrobiłaś mi jedne z lepszych śniadań, wrzuciłam cebulkę i szynkę😉 bardzo dziękuję, będziemy często korzystać z tego przepisu 😘😘
Proste, szybkie i smaczne. Takie jak lubię. U mnie z dodatkami na wierzchu pepperoni, pieczarek i papryki.
Petarda! Smakuje jak zwykła. U nas tylko z cebulą, bo mi dziecko paprykę zjadło, ale przyprawy też robią robotę! Następna będzie z pieczarkami 🙂
Super,polecam prosty szybki przepis,gdzie składniki przeważnie zawsze są w domu.Zrobilam w formie silikonowej.
Polecam!!!
Uwielbiam <3
Bardzo smaczne i pożywne.. Wchodzą na stałe do menu domowego.
Rewelacja! Wszyscy się zajadają, a mąż pyta kiedy znów będą te pyszne placuszki 😁
Prościej się nie da 🤭🤤😋
Robiłam! Kozackie 🙂