Mleko w Proszku Keto Idealne do Zagęszczania Deserów takich jak Blok Czekoladowy czy Pralinki bez Lazktozy

Mleczko kokosowe w proszku to produkt bardzo niedoceniony – a bardzo przydatny na diecie ketogenicznej lub niskowęglowodanowej. Najbardziej uwielbiane przeze mnie zastosowanie oczywiście do bloku czekoladowego keto. Ma sporo węgli, ale bez obaw – przy takim użyciu jak u mnie makro wychodzi wciąż przyzwoite. Jest podane przy przepisach. Sprawdź – nie pożałujesz. Lepszego bloku czekoladowego nawet przed keto nie znałam!

Co to jest mleko kokosowe w proszku? Czym się różni od płynnego mleczka w kartoniku lub puszce?

Mleko kokosowe w proszku wyprodukowane jest z wnętrza dojrzałych kokosów w połączeniu z niewielką ilością maltodekstryny z tapioki. Po połączeniu z wodą można uzyskać płynne mleczko kokosowe. Ma pudrową konsystencję i daje się łatwo wymieszać.

Składniki:

Mleko kokosowe bio, maltodekstryna z tapioki bio.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 2640 kJ/640 kcal
  • Tłuszcz: 50 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 48 g
  • Węglowodany: 40 g, w tym cukry: 1,3 g
  • Błonnik: 0 g
  • Białko: 6,3 g
  • Sól: 0,3 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Producent: CocoFarm

Waga: 250 g

Informacja o alergenach: może zawierać orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu, łubin

Zalecane warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed wilgocią.

Sprawdź moje przepisy z wykorzystaniem mleczka kokosowego w proszku – przenisiesz sie do nich klikając w obrazek.

Blok czekoladowy keto

Keto mazurek czekoladowy bez pieczenia

Mleczka kokosowego w proszku używam także do zagęszczenia kremów do ciast, pralinek keto i przy robieniu domowej frużeliny z owoców.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *