Ciasto Crunchy Oreo Brownie Pod Pierzynką Przepis KETO Low Carb

Chrupiące kakaowe ciastko pod mleczną pierzynką to prawdziwa eksplozja smaków. Bardzo proste, bardzo szybkie, proste składniki i wykonanie. Może być efektownym torcikiem na urodziny czy inną okazję – możesz dodać owoce lub dżem.

Składniki na ciasto:

  • 5 dużych białek 
  • 5 łyżek erytrytolu
  • 5 łyżek kakao 

Przygotowanie:

1. Ubijamy białka z erytrytolem, dodajemy kakao i mieszamy.

2. Smarujemy papier lekko masłem i wylewamy ciasto.

3. Pieczemy ok. 18 minut w 150 stopniach z termoobiegiem. 

4. Nie otwierany piekarnika. Stygnie w ciepłym. Daj mu czas.

W tym czasie zrób krem:

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml napoju roślinnego – u mnie kokosowy.
  • Spora łyżka żelatyny – jeśli chcesz mocniej ścięte to więcej.

(Możesz użyć po prostu mleczka z puszki gęstego kokosowego) 

1. Rozpuszczamy mascarpone i podgrzewamy z mlekiem tak by móc rozpuścić żelatynę w tym. Odstawiamy do przestudzenia. 

2. Dosłodziłam sosem N!cks o smaku miodowym. Dostaniesz w sklepie guiltfree – jest w promocji teraz.

3. Jak już stężeje lekko to wyłóż na przestudzone ciasteczko. 

4. Zrobiłam figle z tego sosu na górze jeszcze. 

5. Chłodzimy. Robiłam wieczorem i po nocy było idealne.

Foremka: 15×21 cm

Kcal całego ciasta ok. 1378

całość ma ok. 600 g

kcal w 100 g ok. 229

T: 19,2 B: 8 Wn: 3,89

1 Comments on “Ciasto Crunchy Oreo Brownie Pod Pierzynką Przepis KETO Low Carb

  1. Nie sądziłam, że z białka i kakaa można zrobić najprawdziwszy, leciutki biszkopt. Robiąc takich kilka, a następnie przekładając je masą z mascarpone i śmietanki można stworzyć najlepszy tort i nawet nikt się nie zorientuje, że daleko mu do klasycznego składu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *