Ciasto Cynamonka Biszkoptowe Bezglutenowe Bez Cukru Bez Laktozy Rolada w Stylu Cynamonki z Mąki Kokokosowej Keto Fit Low Carb

To nie są typowe cynamonki, ale są równie smaczne. Był już przepis na takie z mąki bambusowej, ale od tamtego przepisu zrobiłam już parę lepszych przepisów na biszkopty. Tym razem mąka kokosowa – ale bez obaw – nie czuć tu kokosa 🙂 Samo ciasto jest bez laktozy – co do kremu – można wymienić składniki na bezmleczne.

Smakowało? Możesz postawić mi wirtualną kawkę! Nawet najmniejsza to 6 jaja do ciasta 🙂 www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Składniki na ciasto:

  • 40 g mąki kokosowej
  • 60 g budyniu waniliowego bez dodatku cukru
  • ok. 100 ml ciepłej wody
  • 40 g oleju kokosowego ze słoika lub MCT
  • 6 dużych jaj
  • 40 g erytrytolu – użyłam w pudrze
  • *można dać 2 łyżki cynamonu do ciasta lub przyprawy korzennej

Przygotowanie:

  1. Mąkę kokosową zalej ciepłą wodą i wymieszaj razem z olejem. Odstaw do przestudzenia.
  2. Ubij białka z erytrytolem na sztywno, dodaj budyń i zmiksuj raz dokładnie.,
  3. W oddzielnej misce połącz masę z pkt. 1 z żółtkami jaj.
  4. Połącz obie masy mieszając po prostu łyżką.
  5. Wyłóż blachę piekarnikową lub dużą blaszkę papierem i rozlej ciasto. Ja chciałam duży, ale cienki placek, więc użyłam dużej blachy z piekarnika.
  6. Piecz około 18 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

*Ja zwinęłam ciasto na ciepło – jak przestugnie – to skórka może być chrupiąca.Jak masz grubsze ciasto to można ściągnąć skórkę też. Ja tak zrobiłam, by się ładnie zawineło tutaj, bo chciałam ładne zdjęcia 🙂

 

Krem:

400 G mascarpone w temperaturze pokojowej + miękkie (nie rozpuszczone) masło – 80 g + przyprawa korzenna i kropelki słodzące do smaku.

Syrop na górze to ten Good Good karmelowy z ketosklepu. W ramach współpracy działa kod rabatowy: PRZEKETONOWA

 

PRZEPIS Z MĄKI BAMBUSOWEJ:

Przecynamonki bambusowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *