Rozpływające się w ustach ptasie mleczko o smaku dubajskiej czekolady…minimum składników i pracy – maksimum rozkoszy luksusowego deseru nie za miliony! Nie dość, że ptasie mleczko bez cukru to jeszcze jest to ptasie mleczko bez laktozy! Domowe, ekspresowe, bezcukrowe! Uprzedzając pytania: nie czuć kokosa!
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Składniki:
- 500 g pełnotłustego mleczka kokosowego – użyłam Cocomi 22%
- 50 g czekolady ciemnej (Torras(
- 40 g czekolady mlecznej (Torras)
- 2,5 łyżki żelatyny
- 2 łyżki pasty sezamowej
- 3 łyżki pasty pistacjowej
- kropelki karmelowe ze stewią (Nicks)
Przygotowanie:
- Wlej do małego naczynia ok. 40 ml wody (ciepłej), dodaj żelatynę, umieść w kąpieli wodnej i rozpuść mieszając.
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Do mleczka kokosowego dodaj wszystkie składniki. Zmiksuj i przelej do foremki wyłożonej papierem i wstaw do lodówki
u mnie foremka 20×13 cm
*możesz równie dobrze podgrzać mleczko kokosowe i rozpuścić w nim żelatnę, następnie czekoladę i wymieszać z kremami.