Pączki Bezglutenowe Biszkoptowe w Czekoladzie Mięciutkie Donuty bez Cukru Fit Low Carb

Donuty pieczone biszkoptowe oblane czekoladą – hit internetu, prawda? Teraz w wersji od Przeketonowej!

Składniki na 12 donutów:

  • 100 g mascarpone
  • 20 g masła
  • 20 g erytrytolu (może być mniej lub więcej – spróbuj w trakcie)
  • 20 g inuliny
  • 30 g błonnika bambusowego
  • 10 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 6 dużych jaj
  • szczypta proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone i masło delikatnie podgrzewając i mieszając – połącz w jednolity krem.
  2.  Dodaj do masy sypkie składniki z wyjątkiem erytrytolu. Wymieszaj dokładnie. Dodaj żółtka i jeszcze raz zamieszaj. Odstaw.
  3. Ubij białka na sztywno z erytrytolem.
  4. Połącz obie masy na niskich obrotach
  5. Przelej do formy silonowej – jeśli nie masz mogą być też takie na babeczki.
  6. Piecz ok. 12-15 minut w 160 stopniach z teromoobiegiem. Mają być delikatnie wyrośnięte i rumiane.

Polewa:

Rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada ciemna i biała po 100 g.

 

Sprawdź też pozostałe przepisy na pączki na blogu:

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

2 Comments on “Pączki Bezglutenowe Biszkoptowe w Czekoladzie Mięciutkie Donuty bez Cukru Fit Low Carb

  1. Wyglądają oblednie!😍 Ale powiedz mi czego mogę użyć zamiast inuliny??

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *