Ciasto Kremówka Soft bez Cukru Biszkopt Bezglutenowy z Kremem Keto Przepis Low Carb 5 Składników Idealne na Tort

Przepyszny lekki biszkopt bezglutenowy przełożony kremem bydniowym…może być też tortem! Bardzo prosty przepis! Przygotujesz go w mniej niż pół godziny. Tylko 5 składników i słodzidło!

 

 

Składniki na biszkopt:

  • 6 jaj
  • 40 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 40 g mąki migdałowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki erytrytolu

forma u mnie: 15×25 cm

Przygotowanie:

  1. Ubij białka na sztywno z erytrytolem.
  2. Dodaj budyń i zmiksuj dokładnie.
  3. Po wyłączeniu miksera dodaj mąke migdałową oraz żółtka.
  4. Piecz około  20 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Krem:

  • 80 g miękkiego masła
  • 400 g mascarpone też miękkiego
  • opcjonalnie słodzidło – u mnie krople Nicks wanioliowe

 

 

Po przestudzeniu ścięłam „skórkę” z biszkoptu i przekroiłam na pół poprzecznie. 3/4 masy poszło do środka a resztę na górę. Obsypałam mleczkiem kokosowym w proszku górną warstwę kremu.

 

Można dodać wiórki kokosowe, startą czekoladę, dżem, owoce…wszystko pasuje!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *