Przepis na Chłodnik z Rzodkiewki i Czerwonej Fasoli Keto Fit Low Carb

Chłodnik z botwinki czy biały – ogórkowy to wszyscy znają. Dzisiaj przychodzę z pomysłem, który przyszedł mi do głowy i okazał się być świetnym, dodatkiem lub posiłkiem zdrowym i odżywczym. Możesz pić jako uzupełnienie do obiadu czy wziąć do butelki jako wytrawny shake na wynos.

 

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 80 g rzodkiewki
  • czosnek ząbek
  • fasolka czerwona 60 g (mini puszka – waga bez zalewy)
  • majonez 20 g
  • pieprz, sól

Przygotowanie jest bardzo proste. Zwyczajnie miksujemy wszystko razem w blenderze. Jeśli nie masz to przeciśnij czosnek przez praskę i drobno pokrój/ zetrzyj na tarce warzywa i zamieszaj z pozostałymi składnikami. Świetnie komponuje się z gotowanymi jajami – możesz wlać chłodnik do talerza półgłębokiego i ułożyć kawałki jaja – gotowy obiad!

kcal ok. 455

T: 21,8  B: 23,7  W: 39,5 Cukry: 6,2 (przyswajalne)

zestaw z gotowanymi jajami (u mnie 2 szt):

kcal: ok. 623 

T: 33,4  B: 38,7  W: 40,2  Cukry: 6,2

 

2 Comments on “Przepis na Chłodnik z Rzodkiewki i Czerwonej Fasoli Keto Fit Low Carb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *