Jaja Faszerowane Suszonymi Pomidorami Wege Przepis Keto Low Carb Śniadanie

Prawdziwa bomba odżywcza. Jaja bogate w minerały i wartości odżywcze, suszone pomidory z dużą dawką witaminy C i doprawione subtelną pikanterią rzodkiewki. Pyszne i zdrowe śniadanie czy kolacja – a i jako szybki obiad też uwielbiam. Mówi to jeszcze do niedawna antyfanka suszonych pomidórów 🙂 Polecam!

Składniki (2 porcje):

  • 7 jaj
  • 70 g pomidorów suszonych
  • 70 g rzodkiewki
  • 2 łyżki oliwy spod pomidorów
  • łyżka majonezu
  • ząbek czosnku

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj, obierz. Przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  2. Do blendera wrzuć żółtka, majonez, oliwę, przyprawy i warzywa – zmiksuj na krem.
  3. Wstaw krem na trochę do lodówki – by odrobinę zgęstniał i potem nadziej.

Polecam jeść z bukietem rukoli lub innej zieleniny. Rzodkiewka idealnie komponuje się z jajami, majonezem i suszonymi pomidorami. Coś idealnego dla tych, którzy lubią wyważoną nutkę ostrości (moim zdaniem rzodkiewka taka jest), ale nie lubią cebuli. Pycha! 

Kcal całości ok. 1143 

T: 98,6 B: 46,3 Wn: 9

jedna porcja: ok. 571,5

T: 49,3 B: 26,2 Wn: 4,5

3 Comments on “Jaja Faszerowane Suszonymi Pomidorami Wege Przepis Keto Low Carb Śniadanie

  1. Faszerowane jaja to idealny pomysł na śniadanie! Z suszonymi pomidorami jeszcze nie próbowałam, muszą być pyszne 🙂

  2. Uwielbiam to połączenie smaku jajka z pomidorem suszonym! Mega proste a jakie pyszne i ciekawe. Koleżanki w pracy chwaliły 😊

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *