Ciasto Mleczna Kanapka z Kakaowym Biszkoptem Keto Przepis a’la Kinder Delice bez Cukru

Mleczna kanapka w wersji z kakaowym biszkoptem coś jak batonik Kinder Delice. Mocno kakaowe i również double cream jak to poprzednie. Obłędne, zdrowe, niskowęglowodanowe! Proste składniki i wykonanie.

Biszkopt:

  • 4 jaja
  • 60 g czekolady
  • 50 g masła
  • 40 g erytrytolu

Przygotowanie:

  1. Rozpuść masło z czekoladą, odstaw.
  2. Ubij białka z erytrytolem, dodaj żółtka i połącz z czekoladową masą.
  3. Piecz 25-30 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Krem śmietankowy:

  • Mały kubek śmietany 36 gęstej z Piątnicy

  • Słodzidło opcjonalnie – dodałam 3 łyżki inuliny z cykorii – może być po prostu erytrytol lub ksylitol

Krem czekoladowy:

  • 150 g mascarpone
  • Pozostałe 40 g czekolady
  • Opcjonalnie słodzidło. Dałam kilka kropel aromatu waniliowego
  1. Rozpuść mascarpone delikatnie podgrzewając – dodaj czekoladę, wymieszaj.

Po przestudzeniu ciasta przekrój na pół i posmaruj jednym kremem, później drugim – sugeruję najpierw czekoladowo mascarpone – a później lżejszy – śmietankowy.

Kcal w 100 g ok. 318

T : 3 1,3 B: 5 ,5 Wn: 4

3 Comments on “Ciasto Mleczna Kanapka z Kakaowym Biszkoptem Keto Przepis a’la Kinder Delice bez Cukru

  1. Dzieci w rodzinie zadowolone, tylko zaskoczone, że to mleczna kanapka bez opakowania 😀 Dobrze ubity krem wytrzyma trochę poza lodówką, jednak najwięcej smaku zyskuje świeżo wyjęte z lodówki, jeszcze zimne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *