Gwarantuję, że jeszcze lepszy niż tradycyjny. Sprawdź czym możesz zastąpić mleko w proszku a ten jeden składnik na zawsze odmieni Twoje życie. Rozpływający się w ustach, przeczekoladowy blok keto od Przelketonowej jest najlepszy! Dziewczyny z Fejsa i Insta, które znają już ten blok go uwielbiają!
Składniki:
- 250 g mascarpone (małe opakowanie)
- 40 g czekolady
- 150 g mleka kokosowego w proszku
- słodzidło wedle uznania
Przygotowanie:
- Rozpuść mascarpone podgrzewając lekko nieustannie mieszając.
- Wyłącz kuchenkę i dodaj czekoladę, mieszaj aż się polączy w jednolity krem i na koniec wsyp mleko kokosowe w proszku, wymieszaj.
- Wylej do formy i chłodzimy. Ja posypałam orzechami makadamia i piniowymi.
kcal w 100 g ok. 479 (całość ma ok 440 g)
T:43,13 B: 4,72 Wn: 17,8
Tutaj mamy nieco więcej węglowodanów niestety, ale deser to jeden z moich lepszych. Do tego wierzę, że nie da się tego zjeść więcej niż 100 gramów na raz, bo jest na prawdę słodkie i sycące 🙂
Najlepszy blok czekoladowy jaki robiłam! Pyszności!!
To jest absolutna petarda! Ja generalnie nie należę do słodkożerców, ale to jest jedna z obowiązkowych pozycji na moim keto ❤️ to i Twoja Pizza z patelni, której podstawowy przepis wykorzystuję na wiele sposobów. Uwielbiam Cię za te przepisy 🙂
Uwielbiam ten blok był moim pierwszym przepisem który zrobiłam od Ciebie Przeketonowa 👌👌👌mleko koko w proszku mam zawsze w schowku. Ten blok jest rewelacyjny mój ulubiony
To jest kompletny sztos i game changer!! Pyszne, bardzo czeko i idealne na napady zachciewajek 🙂
Potwierdzam!!! Ten blok jest obłędny.🤤 ❤️
Zapisałam i na pewno zrobię 🤩🤩 mega zdjęcia – ślinka mi cieknie
Bardzo mi smakował ten blok, jest idealny do kawy na przełamanie goryczki ♥️ pysznie kremowy. Jeśli lubisz czekoladę to właśnie to czego potrzebujesz do szczęścia 👌
Pyszny🤤 jestem pozytywnie zaskoczona🫣☺️
Gdzie takie mleko kokosowe można kupić?
w e-superfood z kodem przeketonowa obowiązuje rabat