Przepis na Keto Chleb z Serka Chrupiące Kanapki z Łatwo Dostępnych Składników

Nie uwierzysz, że tak się da dopóki nie spróbujesz. Nie potrzebujesz do tego robić zakupów przez internet. Pyszne keto kanapeczki do wykonania z dostępnych w każdym sklepie składników. To takie proste! Sprawdź szybciutko, nie zechcesz innego! Mininum węglowodanów i pracy, maksimum smaku. Szybka sprawa. Keto chleb i to chrupiacy poleca się na śniadanko!

To nie keto chleb.

To halloumi. Pieczony w piekarniku. Ha, ale was nabrałam! To nie żart – upieczony (uprzednio pokrojony „w w kromki”) halloumi jest moją podtsawą do kanapek odkąd pierwszy raz za długo przytrzymałam w piekarniku przygotowując przekąski na wieczór filmowy.

Przygotowanie:

  1. Kroimy serek w plastry (mniej więcej pół centymetra lub tak jak lubisz) i kładziemy na papier do pieczenia.
  2. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni z termoobiegiem na około 8 minut – przewróć na drugą stronę i jeszcze minutkę lub dwie. Ważne, żeby piekarnik był nagrzany.

Można jeść jako przekąskę z masełkiem czosnkowym / posypać przyprawami po upieczeniu i jeść do filmu na przykład czy wziąć w podróż lub zrobić takie kanapki. Serek ma się zarumienić – wtedy będzie chrupiacy. Posmaruj masłem, pastą, daj szynkę czy inne ulubione dodatki i ciesz się kanapkami keto bez inwestowania w keto mąki!

Prościej się nie da 🙂

Można pokroić w mniejsze kawałki i postawić na stół w piątkowe party 😜 jak też robiłam zanim przyjarałam ser i odkryłam, że halloumi z piekarnika jest fajnym chlebem keto! Nie ma co pisać makro, bo to tylko halloumi. Wszystko też zależy od dodatków, które położymy na nasze „kanapki” 😉 .

Daj znać co o tym myślisz! 🙂

13 Comments on “Przepis na Keto Chleb z Serka Chrupiące Kanapki z Łatwo Dostępnych Składników

  1. Oj myślę że to może być smaczne😉😀😋😋👌. Wypróbuje 😀😀

    • Biorąc pod uwagę cenę pieczywa nawet w sklepach na półkach to nie są niewiadomo jak drogie kanapki 😉

  2. Halloumi to mam w zapasach. Jak tylko jest promocja to kupuję od razu 3-4 sztuki. Długi termin to może leżeć w lodówce „na czarną godzinę” uwielbiam!

  3. Zapiekam go w grillu elektrycznym. Można posypać chilli, sezamem lub czarnuszką. Uwielbiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *