Przepis na keto ciasto, kakaowe ciasto z kremem kokosowym. Kolejne ciasto idealne na diecie ketogenicznej czy low carb bez mąki i bez cukru. Może z prawdziwą wuzetką ma niewiele wspólnego, ale odrobinę mi to przypomina to ciasto. Taka moja keto wuzetka.
Niesamowicie delikatne, czekoladowe ciasto ketogeniczne z kokosowym kremem. Krem to nic innego jak śmietanka 36 + krem kokosowy z Rossmana.
Składniki:
- 6 jaj
- 250 gram serka typu Philadelphia
- 3 łyżki ciemnego kakao
- szczypta proszku do pieczenia
- opcjonalnie słodzik
Przygotowanie:
- Ubijamy białka + dodajemy resztę.
- 150 stopni, termoobieg, 40 minut.
Krem do przełożenia to ubita śmietanka 36% oraz krem The Real Creamed Coconut od eko gram dostępny w Rossmanie! Bardzo smaczny, gęsty kokosowy krem z dobrym składem.
Kiedyś często moja mama robiła, teraz ja jej zrobię tą wersje tego ciasta 😍
Chciałabym wiedzieć jak duża forma jest użyta w tym przepisie? I ile tej śmietany i kremu do przełożenia? Po całym opakowaniu? Czy jest jakaś proporcja?