Bardzo proste delikatne ciasteczka idealne zarówno do maczania w herbacie, do zabrania na drogę lub do ułożenia na spód do ciasta lub deseru na zimno. Świeże są mięciutkie, jak poleżą – chrupiące – czyli jak klasyczne biszkopciki! Możesz je polewać czekoladą lub przekładać kremem – twórz własne wersje!
Składniki na 30 sztuk (tyle mi wyszło):
- 2 jaja
- 40 g budyniu waniliowego (proszek) – użyłam z Celiko, ponieważ jest miks skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej
- 4 łyżki mąki migdałowej
- 4 łyżki erytrytolu
Przygotowanie:
- Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę. Bardzo mocno ubij.
- Dodaj budyń w proszku i miksuj aż się wymiesza.
- Wyłącz mikser, dodaj mąkę migdałową i żółtka i wymieszaj już łyżką – nie za długo – ciasto ma pozostać jak najbardziej puszyste.
- Układaj łyżką ciasto lejąc powoli na środek – nie rozprowadzaj. Pozostaw pomiędzy wolne przestrzenie około 2 cm – ciasteczka się rozrosną.
- Piecz około 6 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.
Od razu po wyjęciu są mięciutkie jak chmurka. Jeśli nie chcesz by były chrupiące używaj od razu do ciasta lub jedz od razu Wysychają dosyć szybko, ale nie tracą smaku – takie „twardsze” są idealne do maczania w herbacie!
kcal całości: ok 516
T: 28 B: 21 Wn: 40
Jeden biszkopcik ma: ok. 17 kcal
T: 1 B: 1 Wn: 1,5
Piękne
Działam w sobotę!
Muszę wypróbować czy smakują tak samo jak wyglądają.
Napewno wypróbuje!! Świetnie się nadzadza do tiramisu
Wyglądają smakowicie
Napewno wypróbuje 

Co z żółtkami? Też dodać czy bez?
Tak, dodajemy na samym końcu
Zrobione!! Cudne, jak sklepowe, smaczniutkie
Mój faworyt ever!!! Ja raczej należę dobrych słabszych w kuchni, ale przepis na biszkopty skradł moje serducho. Jest łatwy i smaczny. Będę wracać do niego! Bardzo Ci dziękuję za kolejny wspaniały przepis!
Właśnie skończyłam piec
Pyszne.. delikatne i puszyste! Super przepis 
Pani jest super zdolna,jestem wdzięczna za każdy przepis gdzie nie ma mali kokosowej.Zycze wielu nowych inspiracji i dziękuję pięknie


Zrobiłam
Bardzo fajny i szybki przepis, dziękuję bardzo za udostępnienie 
Mąż chciał z masą, więc między 2 biszkopty dodałam ubite mascarpone+śmietankę+aromat+trochę erytrytolu i pokrojoną drobno morelę z puszki. Na wierzch delikatnie polałam roztopioną gorzką czekoladą. Pycha 
Super przepis. I łatwy i szybki. Trochę dłużej musiałam piec. Zrobiłam też serniczek na zimno z truskawkami i borówkami z biszkopcikami na spodzie. Pyyycha.
Wydaje mi się że można by z nich zrobić tiramisu
Właśnie robiłam tiramisu + te biszkopty
Pyszności…
Właśnie upiekłam. U mnie potrzebowały 11 minut. Jeśli chodzi o gramaturę to wolę w gramach niż na łyżki/ łyżeczki bo są różne wielkości i formy. Wyszły zbyt słodkie i żałuję że nie zważyłam ksylitolu żeby następnym razem dać mniej. Czekam aż stwardnieją i będę działać dalej jak je wykorzystać. Ogólnie robi się bardzo szybko i polecam spróbować.
Daj znać czy nie wyszły zbyt twarde przy dwukrotnie wydłużonym czasie pieczenia. Na ciepło są miękkie, ale chwila i wysychają odpowiednio
Próbowałam z różnymi czasami także te 6 minut nie jest przypadkowe.
Nie są twarde, są bardzo w sam raz, pyszne wyszły i nawet córka się zajada. Muszę jeszcze znaleźć budyń bez skrobi kukurydzianej. Można dać mąkę ziemniaczaną i aromat waniliowy zamiast budyniu ? Dziękujemy za przepis
Dzień dobry jakie jest macro tych ciasteczek?
pozdrawiam
Karolina
dopisałam
Mój numer 1 teraz można wyczarować z nich delicje, sernik na zimno ciasteczka przekładane lub same do kawki
pycha 
Do tiramisu na imprezę idealnie się przydały.
Wystarczy dać inspirację a przepisy same SIĘ ROBIĄ 
Będę robić następnym razem delicje low carb z tymi biszkoptami
Przepis szybki, łatwy i każdemu wyjdzie. A że ja lubię kombinować to zrobiłam na szybko na patelni w kształcie okrągłym z buźkami .Dodałam tylko olejek zapachowy waniliowy i całe mieszkanie pachnie i zachęca do jedzenia
Dziękuję bardzo
Rewelacja! Robi się szybko i pysznie smakują. Mniam…