Ciasto Dyniowe bez Laktozy Musowe Korzenne Przepis Fit Keto Low Carb

Ciasto eksperymentalne – na prośbę osób bezmlecznych. Sernik jest zdecydowanie lepszy – ale to też jest ciekawe. Nie jest rewelacyjne, ale jest smaczne. Dosyć mokre, musowe – czuć dynię – jeśli ktoś nie lubi to lepiej sięgnąć po przepis na sernik – tam ten posmak jest zamaksowany mocniej.

 

Składniki:

  • 300 g musu z dyni
  • 4 duże jaja
  • szklanka mąki migdałowej
  • 40 g budyniu waniliowego bez cukru lub innej skrobi + aromat
  • mus z dużego jabłka (lub 2 – zabija odrobinę dyniowości)
  • gęste mleczko kokosowe (około 300 g)
  • 60 g erytrytolu
  • aromat pomarańczowy + skórka
  • 3 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki kardamonu
  • szczypta imbiru

 

Przygotowanie:

  1. Upiecz dynię i zblenduj z jabłkiem na mus, odstaw.
  2. Ubij białka, połącz z pozostałymi składnikami.
  3. Piecz przez około 35-40 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Krem: rozpuszczone mascarpone 120 g z masłem około 50 g + dwie łyżki masła orzechowego i syrop klonowy bez cukru.

 

 

Lepsze ciasta z dyni:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *