Sernik z Sera z Wiaderka Przekładany Biszkoptami Bezglutenowymi Przepis na Torcik Sernikowy Bez Cukru Fit Low Carb Keto Ciasto

Wiadro sera to jak na moje porce sporo jak na ciasto. Zwykle używam około pół kilograma do sernika. Było dużo próśb o przepis z takiego sera, więc jest. Mega smaczny, a dzięki dodatkom moich autorskich biszkoptów, które już tak lubicie uzyskałam efekt torcika.

Składniki:

  • biszkopty z mojego przepisu (opcjonalnie)
  • ser z wiaderka – użyłam pół – bo akurat nie miałam dużej formy. Jeśli chcesz wykorzystać całość podwój skłądniki
  • 5 dużych jaj
  • 3  żółtka
  • 40 g budyniu bez cukru – użyłam malinowego
  • 60 g erytrytolu (więcej lub mniej do smaku / innego słodzidła)

Przygotowanie:

  1. Ubij białka ze słodzidłem na sztywną pianę.
  2. W oddzielnej misce połącz pozostałe składniki: ser, żółtka z jaj oraz budyń.
  3. Połącz obie masy.
  4. Wyłóż formę papierem do pieczenia i ułóż biszkopty na spód. Wylej pół ciasta na sernik. Połóż pozostałe biszkopty i pokryj drugą połową ciasta.
  5. Piecz około 30-40 minut w 150 stopniach z termoobiegiem w zależności od możliwości piekarnika.
  6. Polewa u mnie to czekolada malinowa i mascarpone.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *