Wiadro sera to jak na moje porce sporo jak na ciasto. Zwykle używam około pół kilograma do sernika. Było dużo próśb o przepis z takiego sera, więc jest. Mega smaczny, a dzięki dodatkom moich autorskich biszkoptów, które już tak lubicie uzyskałam efekt torcika.
Składniki:
- biszkopty z mojego przepisu (opcjonalnie)
- ser z wiaderka – użyłam pół – bo akurat nie miałam dużej formy. Jeśli chcesz wykorzystać całość podwój skłądniki
- 5 dużych jaj
- 3 żółtka
- 40 g budyniu bez cukru – użyłam malinowego
- 60 g erytrytolu (więcej lub mniej do smaku / innego słodzidła)
Przygotowanie:
- Ubij białka ze słodzidłem na sztywną pianę.
- W oddzielnej misce połącz pozostałe składniki: ser, żółtka z jaj oraz budyń.
- Połącz obie masy.
- Wyłóż formę papierem do pieczenia i ułóż biszkopty na spód. Wylej pół ciasta na sernik. Połóż pozostałe biszkopty i pokryj drugą połową ciasta.
- Piecz około 30-40 minut w 150 stopniach z termoobiegiem w zależności od możliwości piekarnika.
- Polewa u mnie to czekolada malinowa i mascarpone.