Ciasto zbite i jednocześnie wilgotne. Sernik bez cukru i bez dodatku budyniu. Tylko 5 składników!
Składniki:
- 250 g twarogu tłustego
- 200 g gęstego jogurtu greckiego
- 400 g dyni
- 40 g erytrytolu lub innego słodzidła
- aromat pomarańczowy
- 4 duże / 5 jaj
polewa: po prostu rozpuszczone mascarpone z odrobiną aromatu jw i słodzik do smaku
Przygotowanie:
- Dynię upieczoną pozbaw skórki i zblenduj na krem. Zmiel razem z twarogiem. Dodaj jogurt, żółtka i słodzik i zmieszaj na gładki krem.
- Ubij białka na sztywną pianę. Połącz łyżką z kremem serowo dyniowym.
- Piecz około 45 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.
- Ciasto po upieczeniu trzymaj w piekarniku do przestudzenia. Następnie wstaw do lodówki do schłodzenia.
Jeśli nie chcesz by było wilgotne tak mocno to dodaj 40 g budyniu waniliowego w proszku lub skrobię po prostu.