Póki nie wykomninowałam bułek takich pod typowe keto jagodzianki to wrzucam mój ostatni pomysł na to jak zrobic to smacznie i wciąż niskowęglowo. Wystarczy, że ubijesz bardzo mocno białka pod przebiszkopciki z mojego przepisu, upieczesz wyższe ciastka i nałożysz na nie galaretkę z owocami (przepis niżej), zalejesz odrobiną kremu i posypiesz z kruszonką również z przebiszkoptów. Bardzo proste, szybkie i smaczne!
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Przepis na przebiszkopciki: (zrobiłam z podwójnej porcji)

Robiąć biszkopty wyłóż łyżkę ciasta i na to powoli drugą – na środek – nierozprowadzająć – jeśli będzie na tyle puszyste, że się nie rozłoży za mocno to dolej trzecią. Zachowaj odstępy. Ciastka będą wyższe i większe.
2. Przegalaretka:
składniki:
- 200 g dżemu
- 150 g owoców całych
- 50 ml wody + 1,5 łyżki żelatyny do rozrobienia
Rozpuść żelatynę w wodzie i połącz z resztą. Wstaw na moment do lodówki do lekkiego zagęszczenia.
Po upieczeniu przebiszkoptów poczekaj chwilę aż przestygną, po chwili uchyt drzwiczki piekarnika, następnie odtwórz i wyciągnij. Na ciepło słabo ochodzą od papieru i są zbyt miękkie. Układaj owoce z w domowej galaretce i polej rrozpuszczonym mascarpone (ja dodałam odrobinę wody, by było rzadsze i kropelki Nicks do osłodzenia).
Na samej górze starte na tarce i skruszone biszkopciki jako kruszonka. Przedelicje jagodziankowe należy schłodzić w lodówce do stężenia galaretki 🙂 Najlepiej smakują nastepnego dnia.