Przemarkizy Bez Cukru Ciastka Jak Baletki Bezglutenowe Keto Kruche na Bazie Domowych Przebiszkopcików Fit Bez Cukru Low Carb

Jeśli znasz już moje domowe przebiszkopciki bezglutenowe to pokochasz też przemarkizy. Wystarczy zostawić biszkopty na kilka godzin do przestudzenia i przesuszenia i robią się przyjemnie chrupiące. Takie ciasteczka przełożone kremem – tutaj czekoladowym – podobnym do tego z przemichaszków, ale ciut odchudzonym – by dało się wziąć na wynos bez obaw, że popłynie! Jak dla mnie przepyszne! Domowe, zdrowe, ekspresowe!

Przepis na przebiszkopciki:

Przebiszkopciki

Krem: składniki:

  • 120 g mascarpone
  • 60 g czekolady – użyłam ciemnej z orzeszkami z Beketo
  • 60 g mąki arachidowej
  • kropelki karmelowe Nicks do smaku

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone w kąpieli wodnej, dodaj czekoladę i mieszając połącz dokładnie mieszając.
  2. Wyciągnij z kąpieli wodnej i wsyp mąkę z orzeszkow arachidowych i dokładnie wymieszaj, dosłodź wedle uznania.

 

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *