Jeśli znasz już moje domowe przebiszkopciki bezglutenowe to pokochasz też przemarkizy. Wystarczy zostawić biszkopty na kilka godzin do przestudzenia i przesuszenia i robią się przyjemnie chrupiące. Takie ciasteczka przełożone kremem – tutaj czekoladowym – podobnym do tego z przemichaszków, ale ciut odchudzonym – by dało się wziąć na wynos bez obaw, że popłynie! Jak dla mnie przepyszne! Domowe, zdrowe, ekspresowe!
Przepis na przebiszkopciki:

Krem: składniki:
- 120 g mascarpone
- 60 g czekolady – użyłam ciemnej z orzeszkami z Beketo
- 60 g mąki arachidowej
- kropelki karmelowe Nicks do smaku
Przygotowanie:
- Rozpuść mascarpone w kąpieli wodnej, dodaj czekoladę i mieszając połącz dokładnie mieszając.
- Wyciągnij z kąpieli wodnej i wsyp mąkę z orzeszkow arachidowych i dokładnie wymieszaj, dosłodź wedle uznania.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.