Sernik Keto z Malinami bez Pieczenia na Zimno Deser bez Cukru Przepis

Ekspresowy serniczek na zimno z malinami na migdałowym spodzie. Idealny sernik na lato – zachwyci swoim orzeźwiającym smakiem. Proste składniki i wykonanie. Będą tu również pasowały inne letnie owoce! Porcja takiego deseru może być przepysznym śniadaniem!

Składniki:

  • 400 g jogurtu kokosowego lub gęstego mleczka
  • 250 g maacarpone
  • 3 łyżki żelatyny
  • pół szklanki wody – ciepłej – do rozrobienia żelatyny
  • słodzik do smaku wedle uznania – ja na zimno używam kropel Niks lub syropu Niks lub Good Good bez cukru – tutaj jest waniliowy
  • maliny – ok. 200 g u mnie
  • 2 łyżki pasty kokosowej ze słoika tej gęstej
  • ok. 150 g mąki migdałowej

Przygotowanie:

  1. Zacznij od rozrobienia żelatyny i odstaw na bok.
  2. Rozpuść mascaspone podgrzewając delikatnie mieszając w trakcie.
  3. Dodaj do mascarpone jogurt kokosowy, wymieszaj. Następnie dodaj wodę z żelatyną, osłodź, zamieszaj dokładnie.
  4. Do oddzielnej miski odlej 1/3 szklanki kremu sernikowego, wymieszaj z pastą i mąką migdałową. To jest nasz spód. Wyłóż formę papierem i na to daj spód migdałowo kokosowy.
  5. Lekko stężały krem sernikowy przelej na spód i na to daj zblendowane maliny i wykręć figle –  lekko zmieszaj. Możesz oczywiście wrzucić po prostu maliny do środka lub na górę.
  6.  Wstaw do lodówki do schłodzenia.

Na górę lub do masy sernikowej można dodać odrobinę białej czkoelady lub aromat. Na pewno będzie pasować!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *