Przepis na Fit Oreo bez Pieczenia z Czekoladową Kruszonką KETO LOW CARB

Wersja Torcika Oreo dla tych, którym nie chce się odpalać piekarnika. Mega prosto, mega szybko i mega smacznie. Jeśli marzysz o deserze, który jest z zgodzie z dietą keto lub low carb i smakuje to jesteś w dobrym miejscu. Minimum składnikników i wysiłku – maksimum smaku. Przepis bez laktozy.

Składniki na kruszonkę:

  • 100 g czekolady czekolady bez cukru
  • 80 g mąki migdałowej (mniej więcej, jeśli będzie zbyt mokre to dosyp)
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodać olej i mielone migdały.

2. Zamieszaj, a wręcz utrzyj.

3. Wyłóż połowę na blaszkę/formę z papierem do pieczenia – uklep.

Teraz chmurka:

  • Mleczko kokosowe 400 g
  • 10 g żelatyny/ trochę więcej agaru
  • Dwie łyżki budyniu waniliowego (na adaptacji możesz pominąć)
  • Słodzidło do smaku (dałam dwie łyżki erytrytolu)

Przygotowanie:

  1. Podgrzej mleczko kokosowe tak, by rospuścić w nim żelatynę. Wymieszaj i odstaw. Opcjonalnie słodzik. Ja dałam aromat waniliowy ze stewią.

2. Jak zacznie tężec to wylej na spód i wysyp resztę kruszonki na górę. Dociśnij delikatnie rękami, by wszystko się przykleiło do chmurki.

3. Wstaw do lodówki i schłódź.

Kcal w 100 g ok. 346 (całość ma ok 640 g)

T: 31,6 B: 10,19 Wn: 3,5

3 Comments on “Przepis na Fit Oreo bez Pieczenia z Czekoladową Kruszonką KETO LOW CARB

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *