Przemichaszki – czyli moja wersja orzechowych kosteczek bez słodzenia tym razem w wersji białej. Te niestety są mniej przeketo, ale w końcu białe – będą miały więcej węglowodanów niż te ciemne…
Składniki:
- 150 g masła orzechowego – u mnie z kawałkami orzeszków
- 100 g czekolady białej – u mnie Torras z ketosklep.pl
- 30 g masła
- 60 g izolatu białkowego – u mnie czekoladowy – może być wanilia lub naturalny
- 50 g mąki z orzechów arachidowych
- *opcjonalnie – kropelki Nicks karmelowe – robią robotę w tych białych szczególnie!
Przygotowanie:
- Wrzuć do rondelka masło, masło orzechowe i rozpuść razem delikatnie podgrzewając, mieszając.
- Wyłącz kuchenkę i wrzuć czekoladę w kawałkach, mieszaj do połączenia w jednolitą masę.
- Dodaj białko i mąkę orzechową, opcjonalnie słodzik i wymieszaj.
- Przełóż do formy wyłożonej papierem. Poczekaj aż przestygnie i wstaw do schłodzenia do lodówki. Dla wzmocnienia efektu można polać czekoladą.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Tutaj klasyczne przemichaszki:

Czadowy przepis!!!