Keto Pączki z Kalafiora o Smaku Budyniowym Zdrowe Donuty Pieczone Bezglutenowe Bez Cukru Fit Low Carb

Z kalafiora pączków jeszcze nie piekłam. A więc przemyt warzyw w pączkach trwa w najlepsze. Mam nadzieję, że dzięki temu uda się w przeodżywczy sposób urozmaicić dietę. Słodkie możed być w końcu zdrowe i wartościowe! Uprzedzając pytania: nie czuć kalafiora: po schłodzeniu 🙂

Składniki:

  • 200 g kalafiora
  • 50 g mascarpone
  • 2 łyzki mąki kokosowej
  • 50 g izolatu białka serwatkowego o smaku waniliowym
  • 5 jaj
  • 20 g erytrytolu
  • 20 g mąki bambusowej
  • szczypta pdp

Przygotowanie:

  1. Ugotuj kalafoiora. Odstącz z wody, zblenduj na mus, dodaj mascarpone, zamieszaj aż się rozpuści i połączy w jednolitą masę. Dodaj sypkie składniki poza erytrytolem i zamieszaj. Dodqaj też żółtka, zblednuj i odstaw.
  2.  Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  3. Połącz obie masy na wolnych obrotach.
  4.  Przelej do foremek i piecz około 36 minut bez termoobiegiu w 160 stopniach.

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *