Przepączki biszkoptowe w nowej odłsłonie na blogu. Przepis z pączków używany jest przeze mnie do biszkoptów na torty, a krem, którym przełożyłam poniższe pączki również robię do tortów. Bardzo dobrze komponuje się z truskawkami, na które sezon właśnie sie zaczął. Kto kupił foremki na tłusty czwartek z Przeketonową może cieszyć się nową, letnią wersją przepązków!
Krem:
- 300 g mascarpone w temperaturze pokojowej
- 100 g śmietany 36 gęstej z Piątnicy
- 2 duże żółtka z wiejskich jaj
- kropelki karmelowe Nicks do smaku
- odrobinę mocnej kawy do smaku – można pominać – bez tego też przepyszne
Przygotowanie:
- Zmiksuj mascarpone na gładki krem. Dodaj śmietankę, żółtka, wymieszaj dokładnie.
- Dodaj przestudzoną kawę, żółtka isłodzik do smaku. Jesli masz erytrytol w pudrze też będzie ok.
- Przekrój na pół pączki i przełóż kremem. Możesz dodać dżem lub mus truskawkowy lub kawałki truskawek do kremu czy w środek po prostu jak na zdjęciu.
Przepis na przepączki biszkoptowe linkuję niżej:

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.