Pączki Tiramisu Biszkoptowe z Kremem Bezglutenowe z Mąki Bambusowej Jak Ptysie Puszyste Bez Cukru

Przepączki biszkoptowe w nowej odłsłonie na blogu. Przepis z pączków używany jest przeze mnie do biszkoptów na torty, a krem, którym przełożyłam poniższe pączki również robię do tortów. Bardzo dobrze komponuje się z truskawkami, na które sezon właśnie sie zaczął. Kto kupił foremki na tłusty czwartek z Przeketonową może cieszyć się nową, letnią wersją przepązków!

 

Krem:

  • 300 g mascarpone w temperaturze pokojowej
  • 100 g śmietany 36 gęstej z Piątnicy
  • 2 duże żółtka z wiejskich jaj
  • kropelki karmelowe Nicks do smaku
  • odrobinę mocnej kawy do smaku – można pominać – bez tego też przepyszne

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj mascarpone na gładki krem. Dodaj śmietankę, żółtka, wymieszaj dokładnie.
  2. Dodaj przestudzoną kawę, żółtka isłodzik do smaku. Jesli masz erytrytol w pudrze też będzie ok.
  3. Przekrój na pół pączki i przełóż kremem. Możesz dodać dżem lub mus truskawkowy lub kawałki truskawek do kremu czy w środek po prostu jak na zdjęciu.

Przepis na przepączki biszkoptowe linkuję niżej:

Przepis na pączki biszkoptowe

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *