Naleśniki Keto Pankejki Puszyste Placki z Ricotty Bezglutenowe bez Cukru Przepis Low Carb

Puszyste, delikatne w smaku placuszki waniliowe z serka ricotta. Inspirowane pankejkami z cateringu, z którego korzystam.

Składniki:

  • 200 g serka ricotta
  • 50 g masła miękkiego lub rozpuszczonego
  • 5 jaj
  • 30 g mąki bambusowej
  • 50 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 30 g erytrytolu
  • 30 g inuliny z cykorii – można pominąć lub dać więcej erytrytolu wedle uznania
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1.  Wymieszaj serek z rozpuszczonym lub miękkim masłem. Dodaj pozostałe składniki poza białkami jaj i dokładnie zblenduj na gładki krem.
  2. W oddzielnej misce ubij białka.
  3. Połącz obie masy.
  4. Smaż małe placki na małym ogniu na oleju kokosowym. Po 2 łyżki masy na placka. Dosłownie chwilkę. Przewracaj w momencie powstania pierwszych pęcherzyków. Dosłwonie po 2 minuty z każdej strony. Użyj szerokiej łopatki, ciasto jest delikatne i puszyste.

1 Comments on “Naleśniki Keto Pankejki Puszyste Placki z Ricotty Bezglutenowe bez Cukru Przepis Low Carb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *