Krem Słony Migdał Cocofarmshop – ulubiony krem orzechowy

Pyszny krem migdałowy – aktualnie mój ulubiony jeśli chodzi o masło orzechowe. Ciekawa konsystencja, słodko słony smak i świetny skład. Idealne połączenie surowych migdałów z nerkowcami z olejem MCT i akcentem soli himalajskiej daje niesamowitą rozkosz dla podniebienia. Doskonały jako dodatek do kremów, deserów czy jako dwie łyżki na osłodę do kawusi.

Masło orzechowe bez cukru a w dodatku z niską zawartością węglowodanów przyswajalnych (netto). Połączenie migdałów, orzechów nerkowca z inuliną, olejem MCT i solą himalajską pozostawiają przyjemny, wręcz jakby korzenny film na podniebieniu. Dodaję go do kremów do ciast i tortów tworząc smak ciasteczkowy. Odkrycie jeśli chodzi o keto masło orzechowe. Szczególnie, że jakoś kiepsko znoszę ostatnio orzechy ziemne i produkty z nich przetworzone.

Skład: Migdał (48%) , nerkowiec, erytrytol, inulina, olej MCT (1,6%), sól himalajska różowa (0,6%)

Kcal w 100g: 489

Tłuszcze: 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6

Węglowodany: 33 g w tym cukry: 4,4 g

Błonnik: 11 g

Białko: 16 g

Sól: 0,6 g

Jeśli mam polecić ten jeden ulubiony krem to właśnie Słony Migdał Cocofarmshop. Próbowaliście?

Ps. Zapowiadali, że to edycja limitowana, ale jest już jakiś czas w sprzedaży. Oby pozostał na stałe 🙂 .

1 Comments on “Krem Słony Migdał Cocofarmshop – ulubiony krem orzechowy

  1. Bardzo interesująca pozycja! Mocno brakuje gotowych smarowideł do naleśników chociażby, które nie bazują na maltitolu, a jednocześnie zaspokajają ochotę na słodycz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *