Pyszny krem migdałowy – aktualnie mój ulubiony jeśli chodzi o masło orzechowe. Ciekawa konsystencja, słodko słony smak i świetny skład. Idealne połączenie surowych migdałów z nerkowcami z olejem MCT i akcentem soli himalajskiej daje niesamowitą rozkosz dla podniebienia. Doskonały jako dodatek do kremów, deserów czy jako dwie łyżki na osłodę do kawusi.
Masło orzechowe bez cukru a w dodatku z niską zawartością węglowodanów przyswajalnych (netto). Połączenie migdałów, orzechów nerkowca z inuliną, olejem MCT i solą himalajską pozostawiają przyjemny, wręcz jakby korzenny film na podniebieniu. Dodaję go do kremów do ciast i tortów tworząc smak ciasteczkowy. Odkrycie jeśli chodzi o keto masło orzechowe. Szczególnie, że jakoś kiepsko znoszę ostatnio orzechy ziemne i produkty z nich przetworzone.
Skład: Migdał (48%) , nerkowiec, erytrytol, inulina, olej MCT (1,6%), sól himalajska różowa (0,6%)
Kcal w 100g: 489
Tłuszcze: 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6
Węglowodany: 33 g w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 11 g
Białko: 16 g
Sól: 0,6 g
Jeśli mam polecić ten jeden ulubiony krem to właśnie Słony Migdał Cocofarmshop. Próbowaliście?
Ps. Zapowiadali, że to edycja limitowana, ale jest już jakiś czas w sprzedaży. Oby pozostał na stałe 🙂 .
Bardzo interesująca pozycja! Mocno brakuje gotowych smarowideł do naleśników chociażby, które nie bazują na maltitolu, a jednocześnie zaspokajają ochotę na słodycz.