Pączki, pączki i po pączkach? Foremki po Tłustym Czwartku jeszcze się przydadzą! To coś dla fanów moich pizzerinek – składniki podobne, nieco inne proporcje i przepyszna śniadaniowa wariacja na temat pizzy voila!
Składniki na 6 bajgli:
- 6 jaj
- 80 g serka tartergo mozzarella
- 80 g tartego cheddaru
- 20 g izolatu białka serwatkowego
- 20 g mąki bambusowej
- sól, pieprz, ulubione przyprawy jak oregano itp.
- szczypta pdp
dodatkowo na górę: ketchup/ sos pomidorowy i mozzarella do zapieczenia. Mogą być też warzywa, mięsko, co lubimy!
Przygotowanie:
- Po prostu wymieszaj razem wszystkie składniki, przełóż do foremki i piecz! Około 20 minut w 160 stopniach. *ja ubiłam białka, ale okazało się, że nie było takiej potrzeby, bo po wymieszaniu z resztą ciasto szybko straciło puszystość 🙂
- Wyjmij i smaruj sosem, ułóż ser i piecz jeszcze kilka minut do rozpuszczenia sera. Możesz też ułóżyć inne dodatki przed lub po zapieczeniu sera. Gotowe!
*można je wykonać w formie do muffinek również lub skorzystać z przepisu na pizzerinki:


Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.