Coś na wzór chrupiącego tosta z opiekacza z ciągnącym serem w środku. Wystarczą dwa składniki, by stworzyć chrupiący omlet w stylu tosta. Nawet nie potrzebujesz opiekacza – wystarczy patelnia. Sprawdź jak urozmaicić sobie menu i zaspokoić zachciewajki w przeketogeniczny sposob.
Składniki na taki jeden:
- 4 plastry sera cheddar
- Jedno jajko
Przygotowanie:
- Ułóż 3 plastry sera na suchej, rozgrzanej patelni. Podsmaż chwilę do momentu aż zacznie przybierać stałą formę i zasmaży się od spodu. Zacznie odchodzić od patelni. Oczywiście mały ogień, by nie spalić.
- Wylej rozbełtane jajko na to. Poczekaj aż się zetnie. Połóż plaster sera (możesz dać też szynkę, paprykę lub co lubisz) na jedną stronę i złóż na pół. Dosmaż do ulubionego poziomu chrupkości.
Prawda, że proste?
Kcal ok. 380
T: 30,2 B: 27 Wn: 0,3
Ja zwykle smaruję majonezem, robię sobie do tego sałatkę. Niby omlet, a nie taki zwyczajny.
Woww. Smaczniusiu wygląda😁. To co uwielbiam ser,jajka😋😋👌👌🧡🧡🧡
Wygląda smakowicie😋😋😋. To co uwielbiam ser,jajka👌👌💪💪🧡🧡
Zrobiłam. Pomysł mega, ale wyszło mi mocno gorzkie w smaku, mimo że nie przypiekłam tak bardzo mocno sera 🙁 Proszę o więcej pomysłów na tego typu grzanki!
A powiedz kochana jakiego sera użyłaś – często wszystko zależy od sera właśnie – u mnie Cheddarar z Mlekovity, a jak próbowałam z goudą i jaśniejszymi serami to tez bylo gorzkie.
Jest Przepyszny😋Moge jesc codziennie.Moje ulubione sniadanie❤️
Ojej.. chrupiący- zamarzył się, tym bardziej, że opiekacz mi padł :/ Dziękuję za przepis
Świetne szybkie danie i jakie chrupiące. Często do niego wracam.
Oj tym mnie chyba do siebie przekonałas! Patrzyłam, w końcu zrobiłam bez przekonania i… No petarda 😅 codziennie jadłam w pewnym okresie czasu 😅