Gofry z Mąki Migdałowej Przepis Keto Low Carb

 

Składniki:

  • 50 g mascarpone
  • 16 g masła
  • 12 g erytrytolu
  • 3 jaja
  • 70 g mąki migdałowej
  • 10 g mąki kokosowej

 

 

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone i połącz z masłem, nie grzej mocno – po prostu uzyskaj kremową formę.
  2. Ubij jajka i połącz z mąkami i z serową masą i słodzikiem (możesz zrobić bez słodzika jesli nie potrzebujesz:).

 

Krem na zdjęciu to: mascarpone 50 g + 25 g masła.

Rozpuść tak samo jak wcześniej i dodaj dwie łyżki kakao i łyżkę erytrytolu / zamiast kakao rozpuść razem z masłem i mascarpone pasek czekolady).

 

Kcal samych gofrów w 100 g ok 319,43 (całość ma nieco ponad 300 g)

T: 27,26 B: 12,7 WN: 0,43

z kremem (przy użyciu kakao) Kcal ok. 361,61

T: 31,9 B: 11,1 WN: 3,27

przy użyciu czekolady (może się różnić w zależności od użytej czekolady – u mnie ciemna) Kcal ok. 363,46

T: 32,9 B: 10,64 WN: 1,63

10 Comments on “Gofry z Mąki Migdałowej Przepis Keto Low Carb

  1. Najlepsze keto gofry! Krótki przepis, wszystkie niezbędne składniki zazwyczaj ketogenik ma w domu. Najlepsze na świeżo, ale następnego dnia, zimne, również pyszne 🙂

  2. O A to mój „często meal” w co drugi weekend 🙂 robię go na bogato,na tygodniu jako śniadanko 🙂 polecam zasmakować:)

  3. W tej wersji bardzo dobre, dosyć chrupkie, nie jestem zwolenniczką mąki kokosowej, ale w tej ilości nie narzuca smaku. Polecam

  4. To już drugi przepis na gofry z Twojego bloga, i nie umiem zdecydować które lepsze 😋😋 te zdecydowanie na słodko, a bambusowe jemy z serem i szynką 🙃

  5. Przepisów na gofry znam już kilkadziesiąt 🤷 tak dobrych to jeszcze nie trafiłam !! ❤️

Skomentuj sylwia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *