Jeszcze jedna propozycja na zdrowy tłusty czwartek. Tym razem przerobiłam, na zdrowo popularne batoniki Bounty. Wykorzystuj foremki na donuty przez cały rok – jest tysiąc możliwości – nie tylko na pączki pieczone!
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego wraz z wodną częścią (najlepiej pełnotłstego)
- 100 g pasty kokosowej ze słoika
- słodzidło do smaku wedle uznania
- 2 łyżki żelatyny
- 50 g czekolady
- szklanka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
- Podgrzej mleczko kokosowe tak aby rozpuścić w nim żelatynę.
- Dodaj wiórki kokosowe i pastę i mieszaj aż połączy się w jednolity krem.
- Zblednowałam tą masę – nie jest to konieczne.
- Podziel na dwie części i do jednej dodaj czekoladę. Zamieszaj aż się rozpuści.
- Teraz lej do foremek – najpierw łyżka ciemnego – potem jasny krem i jeszcze raz ciemna masa.
- Wstaw do lodówki do schłodzenia. Gotowe!
Choć wszystkie propozycje są boskie to jednak mój faworyt 😁 aaach ta pasta kokosowa w szafce czekała chyba na ten moment i się w końcu doczeka użycia 🤣 na pewno zrobię 😍
Ta pasta kokosowa to taka od beketo?