Przebiszkopciki tym razem jako spód do batoników. Ciastko, krem i czekolada! Miało być twixowo, ale składniki pozwoliły bardziej na snickersową aranżację. Bardzo smaczne. Biszkopciki bez cukru, domowe – z kremem orzechowym polane czekoladą. Przepyszne!
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Ciastko – czyli podkłąd to biszkopty – przestudzone – już chrupiące – upieczone w podłużnych kształtach: z tego prepisu: (zrobiłam z 1,5 porcji)

Składniki na krem:
- 50 g masła
- 100 g masła orzechowego
- 30 g izolatu białka serwatkowego – u mnie o smaku wnailiowym
- 30 g maki z orzechów arachidowych
Przygotowanie:
Rozpuść masło z masłem orzechowym delikatnie podgrzewając. Po połaczeniu w jednolity krem dodaj sypkie składniki *opcjolanie dosłodź – polecam kropelki Nicks karmelowe. Wymieszaj dokładnie i gotowe. Możesz też dodać skruszone orzzeszki – ja użyłam masła orzechowego z kawałkami orzechów.
Polewa: U mnie po prostu rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada z orzeszkami połaczona z łyżką masła orzechowego. Może być po prostu czekolada. Jeśli będzie gęsta dodaj odrobinę masła lub oleju kokosowego do rozrzedzenia. Moja (ta z Beketo) była po roztopieniu rzadka.