Przepyszne i błyskawiczne domowe delicje. Zaskocz najbliższych i przygotuj popularne ciasteczka z galaretką włącznie samodzielnie! Proste, szybkie, smaczne! Zrobienie samych biszkoptów zajmuje około 10 minut! Biszkopt, domowa galaretka i czekolada…kto tego nie lubi?
Przepis na biszkopty jest już na moim profilu:
Galaretka domowa:
- 40 ml wody do rozpuszczenia żelatyny
- łyżeczka żelatyny
- 200 g dżemu – ja użyłam bezcukrowego ketosklepu
Przygotowanie:
- Rozpuść żelatynę w ciepłej wodzie:
- Dodaj dżem, zamieszaj i odstaw do lodówki do lekkiego stężenia.
- Po zagęszczeniu ułóż na biszkopty od płaskiej strony.
Polewa czekoladowa:
80 ml wody + łyżka żelatyny + 80 g czekolady.
Tak samo rozpuszczamy w wodzie żelatynę i dodajemy czekoladę, mieszamy i taką polewamy biszkopty. Dzięki żelatynie nie rozpływają się poza lodówką 🙂