Ciasto Snikers bez Cukru Biszkopt Kakaowy Bezglutenowy Keto Przepis Low Carb

Biszkopt Przeketonowej w wersji kakaowej. Przełożyłam kremem, dżemem i polałam polewą z masła orzechowego. Uwielbiam takie połączenie! Może być to wspaniały przepis na tort bez cukru! Chyba zrobię go na swoje urodziny!

 

Składniki na biszkopt:

  • 6 jaj
  • 30 g budyniu waniliowego w proszku bez cukru
  • 30 g mąki migdałowej
  • 40 g erytrytolu
  • 2 łyżki kakao
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
1. Sypkie składniki dokładnie wymieszaj (poza erytrytolem) odstawiamy.
2. Ubij mocno bialka z erytrytolem, dodaj pozostałe składniki
3. Pieczok. 20 minut w 150 stopniach z termoobiegiem. Bierz poprawkę na czas. Uczę się nowego piekarnika.
Biszkopt pozbawiłam „skórki” i przekroiłam na dwie części. forma ok. 20×25 cm.

 

Składniki na krem:

  • 400 g mleczka kokosowego
  • 250 g mascarpone
  • 100 g masła
  • 2 łyżki żelatyny
  • kropelki karmelowe Niks z ketosklepu

 

  1.  Podgrzej mleczko kokosowe tak, aby wodna i stała część połączyły się w jedno i aby dało się rozpuścić żelatyne.
  2. Po przestudzeniu połącz z mascarpone w temp. pokojowej i miękkim masłem. Dosłodź wedle uznania.

między kremem a biszkoptem jest dżem,a raczej powidła śliwkowe z rumem z esuperfoodu (ok 100 g)

 

Polewa:

  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 60 g masła
  • kropelki karmelowe

Po prostu rozpuściłam masło z masłem orzechowym i dosłodziłam kroplami 🙂

 

Przepis na jasny klasyczny biszkopt;

Biszkopt Przeketonowej

Inne przepisy na ciasta i desery w klimacie Snikersa:

Ptasie Mleczko Snikers
Snikers bez Pieczenia
Ciasto Snikers z Biszkoptem bez Żółtek

 

Snikers bez Pieczenia bez Laktozy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *