Ciasteczka Korzenne z Mąki Migdałowej Piernikowe Ciastka bez Cukru Fit Bezglutenowe Przepis Keto Low Carb

Proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka migdałowo korzenne idealne do jesiennej herbatki. Skład i przygotowanie podobne do biszkoptów, które już bardzo lubicie. Na świeżo mięciutkie, z czasem lekko twardnieją. Idealne jako pierniki dla tych, którzy nie mogą kakao, czekolady. Zrobisz je w 10 minut!
   

Składniki na ciacha korzenne:

  • 2 jaja
  • 20 g budyniu waniliowego/ śmietankowego bez cukru
  • 2 łyżki erytrytolu
  • Pół łyżeczki pdp
  • 8 łyżek mąki migdałowej
  • 2 łyżki przyprawy „do kawy” korzennej
  • 2 łyżki oleju mct

Przygotowanie:

  1. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  2. Dodaj budyń w proszku i zmiksuj dokładnie.
  3. Wyłącz mikser, dodaj mąkę migdałową i żółtka i wymieszaj już łyżką – nie za długo – ciasto ma pozostać jak najbardziej puszyste.
  4. Na koniec dodaj przyprawę korzenną i olej MCT.
  5. Układaj łyżką ciasto lejąc powoli na środek  – nie rozprowadzaj. Pozostaw pomiędzy wolne przestrzenie około 2 cm – ciasteczka się rozrosną.
  6. Piecz około 5-6 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.

Wyszły mi 24 sztuki, ale wszystko zależy od wielkości 🙂

Oczywiście możesz skorzystać z ostatniego przepisu na delicje i zrobić z tych ciastek delicje piernikowe – tworząc domową galaetkę i polewając czekoladą. Kliknij w obrazek poniżej, by przejść do przepisu na delicje, w którym jest przepis na galaetkę i czekoladową polewę.

 

 

Przepis na delicje

 

w ramach współpracy: z kodem PRZEKETONOWA rabat na zakupy w sklepie: 

Moja ulubiona przyprawa korzenna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *