Blok Czekoladowy Bez Cukru Wersja Bez Laktozy Przepis na Deser Fit Keto Low Carb Szybki i Prosty

Wersja bloku czekoladowego po mojemu bez laktozy. Bardzo prosty! Dwa składniki plus coś do osłodzenia i do wypełnienia. Tym razem znów sięgnęłam po moje mistrzowskie biszkopty bezglutenowe, bo pasują mi najlepiej tu!

 

 

Składniki:

  • 400 g mleczka kokosowego 22% – wraz z wodną częścią
  • 100 g czekolady
  • pokruszone biszkopty z mojego przepisu
  • słodzidło wedle uznania – u mnie standardowo jeśli bez pieczenia to kropelki Nicks

 

Przygotowanie:

  1. Podgrzewaj mleczko tak, aby rozpuścić czekoladę.
  2. Wyłącz palnik i dodaj czekoladę, mieszajac aż się połączy w jednolity krem.
  3. Odstaw krem do przestudzenia – powinien lekko zgęśtnieć. W tym czasie upiecz biszkopty.
  4. Skrusz biszkopty i wrzuć do schłodzonej i lekko zagęszczonej masy czekoladowej.
  5. Wylej do formy wyłożonej papierem i wstaw do lodówki do schłodzenia na kilka godzin.

Nie trzeba tutaj używać żadnych dodatkowych zagęstników! Jak dla mnie obie wersje bloku pyszne! Linkuję tą poprzednią i przepis na biszkopty;

Blok czekoladowy z poprzedniego przepisu
Biszkopty bezglutenowe Przeketonowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *